HARPUNER

Vælg underkategori

Harpuner er en af de mest miljøvenlige og skånsomme måder at fiske på.

De er lydløse og udløser ikke bobler, hvilket gør det nemmere at snige sig ind på byttet uden at blive opdaget. Generelt gælder det for harpuner, at jo kortere en harpun er, jo nemmere er den at håndtere. Til gengæld får man mere kraft på sine skud og kan skyde længere, hvis man vælger en længere harpun. Uanset hvilken harpun du vælger, skal den, som alt andet dykkerudstyr, vedligeholdes for at fungere optimalt. Oftest er det dog bare et spørgsmål om at skylle den i ferskvand efter brug. Harpunen er et fangstredskab, der drives af enten elastikker eller trykluft. Der findes også gasdrevne harpuner, men disse harpuner er dog ikke tilladt i Danmark.

Trykluftsharpuner

Trykluftharpunen pumpes op (med den medfølgende pumpe) med 20-40 pump. herefter har du luft nok til indtil flere skud. De er nemme at have med under vand, lette at håndtere og de mindre modeller kan endda sagtens holdes/affyres med én hånd. Fælles for de fleste trykluftharpuner er, at de kan skyde relativ hårdt. Der er på flere af modellerne, mulighed for at regulere skudstyrken. 

Elastikharpuner

Elastikharpuner er yderst velegnede til alle bruger niveauer. Ikke bare til nybegynderen, men i høj grad også til den meget erfarne og krævende undervandsjæger. Selve systemet i elastikharpuner er meget simpelt. Du kan derfor, i de fleste tilfælde, selv både udbedre, reparere og udskifte alle dele - billigt. Systemet tåler sand (alle vegne), og man behøver ikke at bekymre sig om at tømme cylinderen for tryk. Og endelig er der jo også prisen. Elastikharpuner er oftest billigere end trykluftsharpuner.

Ligemeget hvilken af de to typer du vælger, så anbefaler vi at man lader være med at skifte imellem de to typer. Måden man sigter og skyder på adskiller sig væsentligt. Og bytter man rundt mellem de to, vil det ofte være svært at opnå en stabil præcision. 

Blue Ocean Divers er forhandler af harpuner i anerkendte mærker som Seac og SeaPro. Seac er et populært mærke blandt mange undervandsjægere og SeaPro er et lille men kvalitets bevidst mærke, der kendetegner harpuner til en rigtig god pris der kan bruges af både begyndere og professionelle. Kom gerne ind i butikken og se nærmere på vores udvalg af harpuner, hvis du er i tvivl om hvad du skal have. Eller ring til os på tlf. 51946159

<p>Vi er autoriseret forhandler af alle subgear produkter</p> <p>Vi er autoriseret forhandler af alle Cressi produkter</p> <p>Vi er autoriseret forhandler af alle Seac Sub produkter</p>